Fiscaal nieuws

Fiscaal nieuws

Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers

 • Belastingdienst gesloten op 29 mei
  on 25 mei, 2023 at 07:00

  Op maandag 29 mei (2e Pinksterdag) zijn wij gesloten. De BelastingTelefoon en ons webcareteam zijn dan niet bereikbaar.

 • Achterstand betalingsregeling bijzonder uitstel? Voorkom dat we deze intrekken!
  on 22 mei, 2023 at 16:00

  Bent u ondernemer en maakt u gebruik van de betalingsregeling voor de belastingschuld door het bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis (betalingsregeling bijzonder uitstel)? En voldoet u niet aan de voorwaarden voor deze betalingsregeling? Dan krijgt u half juni een brief waarin wij aankondigen dat wij de betalingsregeling intrekken. Voorkom dit en kom nu in actie!

 • Belastingdeurwaarders denken mee met ondernemers
  on 4 mei, 2023 at 16:00

  Bent u ondernemer en maakt u gebruik van de betalingsregeling bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis? En voldoet u niet aan de voorwaarden voor deze regeling? Dan kunt u bezoek krijgen van een belastingdeurwaarder. Die komt langs om samen met u te zoeken naar oplossingen voor uw betalingsachterstand.

 • Voortaan ontvangt u betaalinformatie in plaats van een acceptgiro
  on 24 april, 2023 at 11:30

  Per 1 juni verdwijnt de acceptgiro als mogelijkheid om belasting of toeslagen terug te betalen. Om die reden zijn we gestopt met het sturen van acceptgiro’s. In plaats daarvan ontvangt u voortaan brieven met betaalinformatie waarin precies staat hoe u kunt betalen.

 • Verblijfskosten eigen rijders: bedrag 2023 vastgesteld
  on 19 april, 2023 at 08:00

  Transportondernemers die meerdaagse of op meer dagen internationale ritten maken, mogen, onder voorwaarden, als verblijfskosten een vast bedrag per gereden dag ten laste van hun winst brengen.

Reacties zijn gesloten.